Wees er snel bij!

Energie prijzen vergelijken via een energievergelijker

Iedereen die wil besparen op zijn energiekosten komt termen op de energierekening tegen waardoor energie vergelijken een onbegonnen klus lijkt. Toch is het heel gemakkelijk. Met de energievergelijker van Consumind kun jij meer dan 23 energieleveranciers met elkaar vergelijken op alle onderdelen die samen het energietarief vormen dat je uiteindelijk betaalt. Om de energieprijzen te vergelijken is het handig om te weten wat de energievergelijker precies vergelijkt. Dat leggen we je graag uit.

Het energietarief en vaste leveringskosten

Je energierekening bestaat uit twee delen: het deel waarop je invloed hebt met je verbruik en het deel waarbij de prijs vaststaat. Met de energievergelijker vergelijk je beide delen, deze verschillen namelijk per energieleverancier. Het eerste deel is het energietarief. Dit bedrag betaal je per kWh stroom of per m3 gas. Het tarief staat vast, maar hoeveel je betaalt kan wisselen per maand. Dit is namelijk afhankelijk van je verbruik. Hoe meer je verbruikt, des te meer je moet betalen. De tarieven verschillen per energieleverancier en worden vergeleken in de energievergelijker.

De vaste leveringskosten zijn kosten die vast staan ongeacht de hoogte van je verbruik. Je betaalt dit bedrag voor energie én voor gas. Per energieleverancier verschillen de vaste leveringskosten. Dit kan oplopen tot een verschil van wel 10 euro tussen energieleveranciers. Deze kosten worden meegenomen in de energievergelijker zodat je precies weet hoeveel vaste leveringskosten je moet betalen bij de leveranciers.

Hoe werkt de energievergelijker van Consumind?

Om gebruik te kunnen maken van de energievergelijker van Consumind vul je je persoonlijke gegevens in en een recentelijk jaarverbruik van jouw woning. Deze kun je vinden op je laatste jaarrekening. Aan de hand van deze gegevens gaat de vergelijker voor je aan de slag om meer dan 23 energieleveranciers te vergelijken en op een rijtje te zetten. In de vergelijking wordt rekening gehouden met alle kosten, zodat je een duidelijk en juist overzicht krijgt. Consumind selecteert drie energieleveranciers die het beste bij je situatie passen en laten je direct zien hoeveel je kunt gaan betalen. Kun je besparen en wil je overstappen? Dan kun je dit direct doen via de energievergelijker. Zo heb je een besparing én hoef je je geen zorgen meer te maken dat je te veel betaalt voor je gas en stroom.